Mennyiség oldalanként:
A bulgurt főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint.
Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.
A hagymát a fokhagymával együtt kissé pároljuk meg olíva olajon. Ezalatt hámozzuk meg a répát és kockázzuk fel. Vágjuk kb. 0,5 cm vastag szeletekre a zellerszárat. Adjuk őket a hagymához és pirítsuk együtt velük 4-5 percig, időnként megkeverve.
Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.
A mozzarellát reszeljük le, majd keverjük össze a mascarponéval. Keverjük hozzá a lereszelt fokhagymát, a citromhéjat, a bazsalikom levelet, kevés sót, borsot.
A hagymát vágjuk finomra. Kezdjük el párolni egy kis olajon egy lábosban.
A ricottát keverjük össze 2 tojás sárgájával, a cukorral, mascarponéval, a vaníliás pudingporral és a vanília őrleménnyel.
A karfiolt szedjük rózsáira, ha friss karfiolt használunk, majd főzzük meg sós vízben. De ne főzzük túl puhára, mert a sütőben is készülni fog még.
A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.
A kolbászt vágjuk vékony karikákra, majd vágjuk félbe a őket.
A kölest mossuk meg, majd pirítsuk meg egy kis olajon, ezután 2-3-szoros mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha kész, hagyjuk hűlni.
A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
A finom, egészséges, kalciumban gazdag mozzarella rudakat tekerjük körbe ízletes sonkával.
Vágjuk finomra a salottát, kockákra a gombát és a kalifornai paprikát.