Zöldséges csirke teljes kiőrlésű tarhonyával és light mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella light 1 db nagyobb csirkemell filé (kb. 250 g) 1 szál sárgarépa 50 g pasztinák 100 g fagyasztott zöldbab 1 db piros kaliforniai paprika 1 tk. morzsolt oregánó 1 k. szárított bazsalikom 200 teljes kiőrlésű tarhonya 1 csokor petrezselyemzöld olívaolaj só, bors
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • A teljes kiőrlésű tarhonyát pirítsuk meg olíva olajon egy lábosban. Majd öntsük föl forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 2 cm-re. Sózzuk meg a vizet, majd közepes lángon főzzük készre. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
  • A megpucolt répát szeleteljük fel, a pasztinákot kockázzuk, vagy szintén szeleteljük. A zöldbabot vágjuk pár cm-es darabokra. Forrázzuk le, majd szűrjük le őket.
  • Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra. Forró serpenyőben, egy kis olíva olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és pirítsuk tovább. Majd adjuk hozzájuk a többi zöldséget is. Pirítsuk tovább pár percig. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, ízesítsük sóval, borssal. Végül keverjük hozzá a megfőtt teljes kiőrlésű tarhonyát.
  • Legvégül tépkedjük bele a light mozzarellát is. Tálaláskor szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel.

 

Legújabb receptjeink