Zöldfűszeres mascarponés csirkemell

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 4 db nagyobb csirkemell filé 300 ml tej 1 kis csokor petrezselyemzöld 1 kis csokor kapor 2 gerezd fokhagyma 1 tk. frissen őrölt rózsabors só, bors olívaolaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, vagy egy kevésbé karakteres fűszerkeverékkel szórjuk meg.
  • Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd jól pirítsuk körbe a mellfiléket. Ha elég vastagok és nagyok a filék, akkor szükségünk lesz arra, hogy sütőben fejezzük be a sütést. Tegyük egy hőálló tálba őket és 200 C-on 5-6 perc alatt süssük készre őket.
  • Közben az eddig használt serpenyőnkbe öntsük a tejet, hozzuk forrásba. A serpenyőben a lepirult pörzsanyagokat egy fakanállal föl is kaparhatjuk. Adjuk a forró tejhez a mascarponét és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Óvatosan kevergetve olvasszuk fel a mascarponét, majd forralással kissé sűrítsük be a szószt. Közben fűszerezzük frissen őrölt rózsaborssal és sóval. Végül szórjuk a szószba a frissen vágott zöldfűszereket.
  • A közben elkészült csirkét tegyük a szószba. Hozzuk újra forrásba és egy rövid ideig még rotyogtassuk össze. Ha kész, tálaljuk teljes kiőrlésű spagettivel.

Legújabb receptjeink