Vargabéles ricottával

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 180 g cérnametélt 4 db tojás 1 db vanília rúd 50 g mazsola 5 ek. cukor 4 ek tejföl 8 réteslap 2-3 ek. olvasztott vaj 2-3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

 

  • A cérnametéltet főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
  • Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral szép krémesre. A fehérjéket szintén verjük fel jó habosra.
  • A cukros sárgáját keverjük jól össze a ricottával, a tejföllel, a vaníliarúd kikapart magjaival, a mazsolával és a cérnametélttel. Végül keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
  • Vajazzuk ki a tepsinket, majd helyezzünk rá egy réteslapot. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával, majd tegyük rá a következő réteslapot. Készítsünk így 4 réteslap réteget. Majd erre öntsük rá a tölteléket.
  • Erre szintén jön 4 réteslap, ugyanígy megvajazva, zsemlemorzsával megszórva.
  • Tegyük 160 C-os sütőbe és süssük kb. 45 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Legújabb receptjeink