Sütőtökös, zöldborsós, mozzarellás quesadilla

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Light Mozzarella 120g zöldborsó 250g sült tök 2 db tortilla lap 1 db chili 3 szál újhagyma 1/2 citrom leve
Az avokádó salsához:
1 db avokádó 1 db paradicsom 1 csokor koriander zöld 1 db chili 2 szál újhagyma 2-3 ek olíva olaj 1/2 citrom leve

Elkészítés:

  • Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.
  • Vágjuk ki a chili magjait,majd vágjuk apróra.Az újhagymát vágjuk finomra.
  • A sült tököt kanalazzuk ki és keverjük össze a chilivel,a citromlével és az újhagymával,majd sózzuk kissé.Kenjük el az egyik tortilla lapon.Szórjuk rá a zöldborsót és reszeljük rá a light mozzarella sajtot.Fedjük le a másik tortilla lappal.
  • Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt és tegyünk bele egy kis olíva olajat.Közepes lángon kezdjük el rajta melegíteni a tortillát.Néhány perc múlva fordítsuk meg.Süssük addig,míg a sajt meg nem olvad benne.
  • Ezalatt készítsük el az avokádó salsát.Az avokádót vágjuk félbe,vegyük ki a magját,majd kanalazzuk ki a húsát.Egy villával törjük finomra.A paradicsomot negyedeljük és vájjuk ki a magjait.Csak a húsàt kockázzuk apróra.A kimagozott chilit és a koriander zöldet vágjuk finomra,az újhagymát apróra.Keverjük össze ezeket az összetevőket a citromlével,olíva olajjal és pici sóval.
  • A közben elkészült quesadillát vágjuk 4-felé és tálaljuk az avokádó salsával..

 

Legújabb receptjeink