Steak szendvics baconnel és olvadt mozzarellával

Hozzávalók:

2 vastag szelet Szarvasi Pizza Mozzarella 1 db 200 g-os rostélyos szelet 2 db magos császárzsemle dijoni mustár csemege uborka só, bors kevés olaj
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A steaket szobahőmérsékleten sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk föl, majd süssük meg rajta a steaket oldalanként kb. 2-3 perc alatt, vagy pedig ízlésünkhöz, illetve a steak vastagságához igazodva, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt.
  • Ha kész, hagyjuk pihenni 5-6 percig, majd vágjuk vékony szeletekre az izomrostokra merőlegesen.
  • A császárzsemléket vágjuk félbe, majd pirítsuk meg őket. Az alsó felüket kenjük meg dijoni mustárral. Erre helyezzük a steak csíkokat, ennek a tetejére pedig tegyük a sajtszeletet.
  • Forró sütőben, lehetőleg grill fokozaton olvasszuk rá a sajtot. Ha kész, hagyjuk 1-2 percet hűlni, majd tálaljuk csemege uborkával.

 

 

 

 

Legújabb receptjeink