Sárgadinnyés mascarpone torta

Hozzávalók:

500 g Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 2 tojás 80 g cukor 2,5 dl tejöl 25 g porcukor 1 ek. vaníliás cukor 1 kisebb sárgadinnye 1 tasak instant zselépor 80 g laktózmentes vaj olvasztva 180 g zabkeksz
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • Egy 222-24 cm-es csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az olvadt vajat egy konyhai robotgépben jól dolgozzuk össze a zabkeksszel. Majd nyomkodjuk bele a formába ezt a vajas zabkeksz darálékot.
  • 175C-os sütőben süssük kb. 10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk hűlni egy kicsit.
  • Közben verjük fel a mascarponét a tojással és a cukorral együtt. Tegyük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd vegyük ki a sütőből.
  • Míg sül, keverjük simára a tejfölt a porcukorral. Öntsük a torta tetejére és tegyük vissza 10-15 percre még.
  • Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni. Közben a sárgadinnyét vágjuk vékony félszeletekre és tegyük a torta tetejére.
  • A zseléport keverjük ki annyi meleg vízzel, amennyit a tasakon található leírás javasol, majd öntsük a sárgadinnyére. Tegyük a hűtőbe, hagyjuk megdermedni. Tálaljuk hidegen.

 

Legújabb receptjeink