Sárgabarackos pohárkrém laktózmentes mascarponéval

Hozzávalók:

250 g Laktózmentes Szarvasi Mascarpone 12 szem érett sárgabarack 4 ek. cukor 4 ek. mandulapehely 1 vaníila rúd 100 ml habtejszín
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A sárgabarackot vágjuk negyedekbe, vagy hatodokba és távolítsuk el a magját. Egy serpenyőben egy kevés cukorral kissé fonnyasszuk meg. Ne főzzük szét, csak kissé puhítsuk meg. Majd hagyjuk hűlni.
  • A mascarponét verjük föl egy kis tejszínnel, cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival.
  • Egy kanállal, vagy habzsákból nyomócsövön keresztül tegyünk 4 koktélos-, vagy martinis pohárba, vagy kehelybe a krémből. Hagyjuk meg a krém felét.
  • Erre tegyük a barackot, szintén használjuk el a felét. Majd újra krém, végül barack. Legfelülre pirított mandulapelyhet szórjunk.

 

Legújabb receptjeink