Ricotta torta ribizlivel és nektarinnal

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta (250 g) 50 ml tej 100 g cukor 3 tojás 5 ek. kókuszolaj 150 g ribizli 4 szem érett nektarin 320 g liszt 1 tk. sütőpor
Ricotta

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Keverjük össze a tojást a cukorral, ricottával, tejjel és kókuszolajjal.
  • Majd szórjuk hozzá szitán keresztül a lisztet és a sütőport.  Keverjük el, majd keverjük hozzá a ribizli felét is.
  • Béleljünk ki sütőpapírral egy 23-25 cm-es kerek, csatos tortaformát, az oldalát pedig olajozzuk, vagy vajazzuk ki.
  • Öntsük bele a tésztát. A tetejére szórjuk a maradék ribizlit és a felszeletelt nektarint.
  • Tegyük a sütőbe és kb. 50 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni, majd langyosan szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis porcukorral.

 

 

Legújabb receptjeink