Rántott sertéscomb mozzarellával sütve

Hozzávalók:

A húshoz
1 db Szarvasi Mozzarella sajt 3 szelet sertéscomb (kb. 450 g) zsemlemorzsa, liszt, tojás a panírozáshoz olaj a sütéshez
A salátához
300 g főtt cékla hámozva 1 db nagy alma 2 ek. dióbél 2 ek. majonéz 1 kis csokor petrezselyemzöld só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk be.
  • Forgassuk meg lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Süssük ki őket forró olajban.
  • Közben készítsük el a salátát. Kockázzuk fel a meghámozott almát és a céklát. Majd keverjük össze őket a majonézzel, a dióval és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  • Ha megsültek a hússzeletek, akkor konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges olajat. A mozzarella sajtot vágjuk 3 vastag szeletre. Mindegyik szelet húsra tegyünk egy-egy szelet sajtot, majd tegyük őket hőálló tálba.
  • Tegyük forró sütőbe és kb. 8 perc alatt olvasszuk rá a sajtszeleteket. Tálaljuk a salátával.

Legújabb receptjeink