Pulykás, baconös quiche

Hozzávalók:

A töltelékhez:
1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 200 g pulykamell 200 g nyers bacon 200 g gomba 200 g fagyasztott spenótlevél 1 kisebb hagyma 4 db tojás 200 g reszelt cheddar sajt só, bors olívaolaj
A tésztához:
300 g liszt 150 g vaj 1 db tojás kevés hideg víz
Mascarpone

Elkészítés:

  • Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk túl, ne melegedjen fel a tészta közben.
  • Tekerjük be folpackba és tegyük hűtőbe minimum fél órára. (Ezt a fázist még korábban megcsinálhatjuk, akár előző nap is.)
  • Ha pihent és hűlt, nyújtsuk ki egy deszkán kb. 3 mm vastagságúra. Helyezzük egy 25 cm-es gyümölcstorta formába. A kilógó részeket vágjuk le. Az esetleges szakadásokat pótoljuk ki a leeső részekkel. Helyezzünk bele egy sütőpapírt és szórjunk bele szárazbabot nehezéknek. Süssük ki vakon 180 C-os sütőben kb. 20 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből és vegyük le róla a babot.
  • Közben a pulykamellet kockázzuk fel, fűszerezzük be kedvenc fűszerünkkel és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Hagyjuk állni kicsit.
  • A bacont kockázzuk fel és pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olíva olajat. Majd tartsuk meg a zsiradékot, a bacont pedig csöpögtessük le. A fennmaradó zsiradékon pirítsuk meg a pulykamell kockákat, majd tegyük félre. Végül pirítsuk meg ugyanígy a cikkekre vágott gombát is. A spenótot olvasszuk ki, majd jól csavarjuk ki a vizet belőle. Vágjuk apróra.
  • Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát egy kis olívaolajon. Futtassuk meg rajta a spenótot kissé. Keverjük hozzá a már lepirított pulykát, bacont és gombát.
  • A mascarponét keverjük ki a tojásokkal és keverjük a töltelékhez. Kissé melegítsük fel. Öntsük a tésztaformába. Egyengessük el és szórjuk meg reszelt sajttal.
  • Helyezzük vissza a sütőbe és süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Tálaljuk salátával.

Legújabb receptjeink