Pappardelle padlizsánnal, gombával és mozzarellával

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella sajt 1 db kisebb padlizsán 150 g megtisztított barna csiperke gomba 15 g vegyes szárított gomba beáztatva 1 doboz darabolt paradicsom konzerv 1 fej kisebb hagyma 1 gerezd fokhagyma 450 g friss pappardelle tészta pár kisebb rozmaring ág 1 csokor petrezselyem zöld só, bors olíva olaj

Elkészítés:

  • A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.
  • Közben vágjuk a hagymát és a fokhagymát finomra. A gombát vágjuk cikkekre.
  • A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg olíva olajon. Erre tegyük a gombát és nagy lángon pirítsuk meg jól. Közben sózzuk meg.
  • Adjuk hozzá a padlizsánt, jól forgassuk át őket. Vágjuk apróra a szárított gombát és az áztató lével együtt adjuk a zöldségekhez.
  • Közepes lángon főzzük. Ha már majdnem elfőtte a levét, akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a finomra vágott rozmaringot is. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Kis lángon, lefedve főzzük 20-25 percig, míg a padlizsán meg nem puhul. Időközben pótoljuk vízzel az elpárolgott folyadékot.
  • Végül forró, sós vízben főzzük meg a friss pappardelle tésztát kb. 3 perc alatt. Szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal. Tálaláskor tépkedjük rá a mozzarella sajtot, szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és frissen őrölt fekete borssal.

 

Legújabb receptjeink