Panettone torta ricottával és barackkal

Hozzávalók:

1 zacskó Szarvasi Ricotta 500 g 1 db panettone (500 g) 4 ek. baracklekvár 1 narancs lereszelt héja 1 ek. porcukor 2 db őszibarack 200 ml víz 4 ek. kristálycukor 40 ml rum
Ricotta

Elkészítés:

  • Keverjük ki a ricottát a baracklekvárral, narancshéjjal és porcukorral. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  • A cukorból és a vízből főzzünk egy szirupot. Végül öntsük bele a rumot és főzzük még 1-2 percig.
  • A panettonénak vágjuk le a tetejét, ezt tegyük el más felhasználásra. Majd vágjuk 6 egyforma rétegre, hogy kapjunk 2 db 3 rétegű tortát.
  • A rétegeket locsoljuk meg a sziruppal. Majd kenjük meg őket a krémmel és helyezzük őket egymásra. Tegyük hűtőbe pár órára, hogy érjenek össze.
  • Tálaláskor díszítsük a tetejüket őszibarack szeletekkel.

 

Legújabb receptjeink