Őszi saláta ricottával, sült csirkével és szőlővel

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Ricotta (a morzsásabb, zacskós csomagolású) kb. 300 g hideg maradék sült csirke 100 g bébi spenót 1 kisebb hagyma fele 4 ek. dióbél 1 kis fürt szőlő ½ kígyóuborka 1 kk. dijoni mustár 2 kk. fehérborecet 2 ek. olívaolaj
Ricotta

Elkészítés:

  • A csirkehúst tépkedjük nagyobb darabokra. A szőlőt szedjük le a fürtről és mossuk meg. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. A spenótot mossuk meg, majd alaposan szárítsuk le.
  • Az ecetből, mustárból és olajból keverjünk ki egy kis öntetet a salátához. Keverjük jól össze a spenót levelekkel. Majd keverjük hozzá a hagymát, a csirke és az uborka egy részét.
  • Halmozzuk egy tálaló edényre. A tetejére tegyük a maradék csirkét és uborkát. Szórjuk meg a ricottával, dióval és szőlővel.

Legújabb receptjeink