Nyúlcomb tárkonnyal és mascarponés erdei gomba szósszal

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Mascarpone 4 db nyúlcomb 400 g fagyasztott erdei gomba 1 db nagyobb hagyma 3 db fokhagyma gerezd 1 ek. szárított tárkony 2 db babérlevél 200 g hántolt köles 200 g fagyasztott zöldborsó 5-6 dl húsleves (kockából is lehet) só, bors kevés olaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  • Ezután tegyük rá a combokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat.
  • Öntsük föl húslevessel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a tárkonyt. Sózzuk, majd lefedve, kis- közepes lángon kezdjük el főzni.
  • Kb. fél óra elteltével adjuk hozzá a kiengedett és kisebb darabokra vágott sokféle gombát. Főzzük tovább, míg a hús meg nem puhul. A comb méretétől függően a főzési idő is változó lehet.
  • Legvégül keverjük hozzá a mascarponét és főzzük még 5 percig együtt. Majd borsozzuk meg kissé.
  • Kínáljunk mellé egy egészséges köretet, pl. zöldborsós kölest. A hántolt kölest főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint, majd keverjük össze párolt zöldborsóval. Sózzuk, borsozzuk.

Legújabb receptjeink