Receptkereső
Mogyorós vanília jégkrémszendvics
-
Elkészítési idő 60-90 perc
-
Receptek desszertek
-
Konyha amerikai
-
Alkalom hétköznapokra
-
Adag 6-8 személy részére
Hozzávalók:
250 g Szarvasi Mascarpone
500 ml tej
4 db tojássárgája
1 db vanília rúd
120 g cukor
400 g darabos mogyoróvaj
csokis aprósütemény
Mascarpone
Elkészítés:
- A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).
- Közben verjük fel egy gépi habverővel szép világosra a tojássárgákat.
- A vaníliás alapból szedjük ki a vaníliarúd héját, majd lassan keverjük a tojássárgákhoz. Öntsük vissza a lábosba, majd állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki.
- Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük át egy műanyag dobozba és tegyük hűtőbe legalább egy órát.
- Ezután fagylaltgépben keverjük majdnem készre. Ekkor keverjük hozzá a mogyoróvajat, majd folytassuk a fagylaltgépben történő keverést, míg szép, dús, krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük műanyag dobozba ismét, majd tegyük fagyasztóba. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Kanalazzuk 2-2 db csokis keksz közé és úgy tálaljuk.