Mediterrán sült zöldségek grillezett mozzarellával

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Füstölt Grill Mozzarella 1 db saláta cukkíni 1 db padlizsán ½ darab piros kaliforniai paprika ½ darab zöld kaliforniai paprika ½ darab sárga kaliforniai paprika 1 db lilahagyma 2 db nagyobb csiperke gomba 2 gerezd fokhagyma 1 tk szárított oregánó 1 tk szárított bazsalikom néhány friss bazsalikom levél só, bors olíva olaj
Grill Mozzarella

Elkészítés:

  • A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.
  • Egy keverő tálban forgassuk át a zöldségeket sóval, borssal, a szárított fűszerekkel és olíva olajjal. Tegyük 200 C-os sütőbe és süssük 25-30 percig, míg meg nem sülnek.
  • Végül süssük meg a grill mozzarellát grillserpenyőben egy kevés olíva olajon. Kezdjük kicsit magasabb hőn, majd vegyük lejjebb a hőt és süssük kb. másfél percig. Ezután fordítsuk meg a sajtot és süssük még 1 percig, vagy akár másfél percig is, csak még kisebb hőn. A sajtot vágjuk nagyobb kockákra.
  • Tálaljuk a sült zöldségeket a meggrillezett mozzarella sajttal és friss bazsalikom levelekkel.

 

Legújabb receptjeink