Málnás, áfonyás tiramisu torta

Hozzávalók:

500 g Laktózmentes Szarvasi Mascarpone 20-24 db babapiskóta 150 ml habtejszín 125 g málna 125 g áfonya 1 tasak vaníliás cukor 2 ek. cukor 3 tojássárgája pár kocka tejcsokoládé
Mascarpone

Elkészítés:

    • A tojássárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral.
    • A habtejszínt verjük fel, majd óvatosan keverjük össze a mascarponéval. Ezután keverjük hozzá a cukorral felvert tojássárgáját is.
    • Egy süteményes tálra rakjunk ki 10-12 db babapiskótát, jó szorosan egymásmellé. Kenjük meg a krém felével, majd szórjuk meg a megmosott áfonya és málna felével.
    • Erre helyezzünk újabb réteg babapiskótát, majd kenjük rá a krém másik felét is. Ezt szórjuk meg a maradék gyümölccsel, majd a reszeljünk a tetejére tejcsokoládét. Pár óra múlva már fogyaszthatjuk, de legjobb, ha akár 24 órát is állni hagyjuk a hűtőben.

 

Legújabb receptjeink