Lencse bolognai tészta mozzarellával

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella sajt 400 g teljes kiőrlésű tészta (pl. fodros metélt) 2 doboz konzerv lencse 1 doboz darabolt paradicsom konzerv 1 kis szál sárgarépa 1 szál zellerszár 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma olívaolaj 15-20 friss bazsalikomlevél 1 babérlevél só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele olíva olajat, majd kezdjük el pirítani őket.
  • Mikor már puhulnak, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Kevergetve pirítsuk tovább.
  • Ezután öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, majd főzzük kb. 10 percig, időnként megkeverve.
  • Ekkor adjuk hozzá a leszűrt és leöblített lencsekonzervet is. Kis lángon főzzük kb. 20 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén pedig adjuk hozzá a felaprított bazsalikom leveleket.
  • Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, majd azonnal keverjük össze a lencsével. Tálaláskor tépkedjünk rá friss mozzarella sajtot.

Legújabb receptjeink