Kuszkusz saláta mini mozzarellával és koktélparadicsommal

Hozzávalók:

1 tasak Szarvasi Mini Mozzarella sajt 10 dkg kuszkusz 10 dkg fagyasztott zöldborsó 6 szem koktélparadicsom 2 dl forró víz 1 csokor petrezselyemzöld citromlé (opcionális) só, bors 1 evőkanál olívaolaj
Mini Mozzarella

Elkészítés:

  • Egy lábosban forrósítsunk föl olíva olajat és pirítsuk meg a kuszkuszt rajta enyhén. Majd öntsük föl 2 dl forró vízzel. Zárjuk el a lángot, fedjük le. Hagyjuk lefedve kb. 15 percet, hogy a kuszkusz megpuhuljon.
  • Ha kész, vegyük le a fedőt, kicsit keverjük össze villával, hogy a szemek különváljanak. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
  • Ezalatt olvasszuk ki a borsót és forró, sós vízben 2-3 perc alatt főzzük meg. Majd hűtsük ki.
  • Vágjuk félbe a megmosott koktélparadicsomokat. Aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
  • Keverjük össze a kuszkuszt a paradicsommal, a mini mozzarellával, a borsóval és a petrezselyem zölddel. Ízesítsük sóval, borssal, ha szereti a gyerkőc, akkor citromlével.

Az uzsonnás dobozba tegyünk mellé egy kis zöldsalátát is. Egy külön dobozkába pedig csomagoljunk diákcsemegét hozzá.

Legújabb receptjeink