Karamelles-narancsos laktózmentes mascarpone torta

Hozzávalók:

750 g Szarvasi Laktózmentes Mascarpone 6 db egész tojás 6 db tojássárgája 200 g cukor 50 g laktózmentes vaj 200 g zabkeksz 3 db kezeletlen narancs leve és héja 2 db narancs gerezdjei a díszítéshez 240 g cukor 110 g víz 1 db vanília rúd (opcionális) 200 ml laktózmentes tejszín
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

  • A kekszet daráljuk le, vagy jól törjük össze, majd keverjük össze alaposan 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd erre nyomkodjuk rá a vajas kekszdarát. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
  • A tojásokat üssük egy nagyobb fém tálba. Keverjük össze a 3 db narancs kifacsart levével és lereszelt héjával. Majd keverjük hozzá a 200 g cukrot is.
  • Vízfürdő fölött kevergessük egy habverővel, míg sűrű nem lesz. Ezután szűrjük át egy szitán. Fedjülk le folpackkal, majd tegyük hideg helyre, hogy még jobban megkössön.
  • Készítsünk karamellt 110 g vízből és 240 g cukorból. Beletehetünk egy félbe vágott vanília rudat is és egy csipet sót is. Ha már halvány borostyán színű, akkor keverjük hozzá a 200 ml tejszínt. Tegyük hidegre, hagyjuk hűlni.
  • Verjük fel a mascarponét és keverjük hozzá a kihűlt karamellt.
  • A kekszes alapra öntsük rá a megdermedt narancsos krémet, majd erre a mascarponés krémet. Tegyük hűtőbe legalább 4-5 órára. Tálaláskor díszítsük kifilézett narancsgerezdekkel.

Legújabb receptjeink