Jeges banán nyalókák

Hozzávalók:

4 ek. Szarvasi Mascarpone 2 db nagyobb banán 100 g étcsoki 2 ek. durvára tört mogyoró színes tortaszóró 1 ek. méz
Mascarpone

Elkészítés:

  • A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat.
  • Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.
  • Vízfürdő fölött olvasszuk fel a csokit, majd mártogassuk beléjük a banánokat. Ezután rögtön forgassuk meg, vagy szórjuk meg a színes tortaszóróval és a tört mogyoróval.
  • Folpackkal lefedve helyezzük vissza őket a fagyasztóba.
  • Készítsünk hozzájuk a mascarponéból és mézből mártogatóst. Fogyaszthatjuk teljesen jegesen is, de a legfinomabb úgy, hogy ha kivétel után hagyjuk olvadni 10-15 percig.

 

Legújabb receptjeink