Hideg sárgadinnye leves mascarponéval és sonkával

Hozzávalók:

4 tk Szarvasi Mascarpone 1 db nagy érett sárgadinnye 60 g falusi sonka 1-2 ek citromlé bazsalikom kevés olaj a sonka pirításához só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.
  • A dinnyét magozzuk ki, majd vágjuk ki a húsát és kockázzuk fel. Egy konyhai robotgépben turmixoljuk simára. Adjunk hozzá egy kevéske citromlét, sót és frissen őrölt fekete borsot. Hűtsük le pár órán át.
  • Öntsük ki tálkákba a levest. Díszítsük bazsalikom levéllel. Szórjuk meg a ropogós sonka darabkákkal és kanalazzunk rá egy-egy teáskanál Szarvasi Mascarponét.

 

 

Legújabb receptjeink