Héjában sült krumpli csicseriborsós curryvel és light mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella Light 4 db krumpli 2 konzerv csicseriborsó 2 doboz darabolt paradicsom 2 ek curry fűszerkeverék 1 ek garam masala 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 5 cm gyömbér 2 ek olaj
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.
  • Ezalatt vágjuk finomra a hagymát és reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Forró olajon kissé pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket. Kevergetve pirítsuk kis-közepes lángon. Amikor már erőteljesen érezzük az illatát, akkor adjuk hozzá a paradicsom konzervet. Kis lángon főzzük kb. fél órát. A leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet a cége előtt 5 perccel adjuk hozzá. Sózzuk meg, a legvégén pedig adjuk hozzá a garam masala fűszerkeveréket.
  • A megsült krumplikat vágjuk ketté és töltsük beléjük a forró curryt. Szórjuk meg a lereszelt light mozzarella sajttal és finomra vágott koriander zölddel, vagy petrezselyem zölddel.

 

 

 

Legújabb receptjeink