Grillezett mozzarella saláta görögdinnyével

Hozzávalók:

1 csomag Szarvasi Natúr Grill Mozzarella kb. 500 g görögdinnye bél 1 kis fürt kékszőlő ½ fej saláta 2 ek pirított mandula pehely pár menta levél pár bazsalikom levél balzsamecet olíva olaj csipet só, bors
Grill Mozzarella

Elkészítés:

  • A dinnyét vágjuk darabokra. A saláta leveleit tépkedjük le és alaposan mossuk meg, majd szárítsuk le. A szőlőszemeket vágjuk félbe.
  • A sajtot forró grillserpenyőben süssük meg. Először kezdjük magasabb hőfokon/lángon, hogy kapjon egy kis kérget, majd vegyük lejjebb a lángot és süssük másfél-két percig, majd fordítsuk meg és süssük tovább még egy percig. Ha kész, vágjuk darabokra.A saláta leveleket tegyük egy salátás tálra, kicsit sózzuk, borsozzuk. Erre helyezzük a szőlőszemeket és a görögdinnye darabokat. Majd tegyük a dinnye darabokra a sajtokat, végül helyezzük a salátára a mentát és a bazsalikomot. Szórjuk meg a mandula pehellyel. Legvégül locsoljuk meg egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.

 

Legújabb receptjeink