Grillezett csirkemell light mozzarellával és pirított zöldségekkel

Hozzávalók:

16 szelet Szarvasi Light Szeletelt Pizza Mozzarella 600 g csirkemell filé 1 ek grill fűszerkeverék 1 db padlizsán 250 g brokkoli 4 szál sárgarépa 1 kis üveg grillezett articsóka szív olíva olaj
Mozzarella Light

Elkészítés:

  • A brokkolit szedjük rózsáira és bő, sós vízben blansírozzuk meg, majd hűtsük le hideg vízzel.
  • A padlizsánt vágjuk közepes méretű kockákra és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni kb. 20 percig. Ezután alaposan csavarjuk ki belőle a kissé kesernyés levet. Egy serpenyőben kezdjük el olíva olajon pirítani kis-közepes lángon.
  • A répát vágjuk közepesen vastag hasábokra. Az articsóka szíveket vágjuk félbe és csöpögtessük le alaposan.
  • A csirkemellet vágjuk ketté 2 vékonyabb szeletre, majd grill fűszerkeverékkel szórjuk meg és dörzsöljük be olíva olajjal. Hagyjuk így pár percig, majd egy grillserpenyőben kezdjük el sütni. Mikor már félig átsült, fordítsuk meg és a megsült felére helyezzünk 2-2 szelet light mozzarellát. Süssük készre, közben a sajt is rá fog olvadni kissé a húsra.
  • Közben a zöldséges serpenyőbe  a padlizsán mellé tegyük a répát is és folytassuk a pirítást, míg a répa is elkezd puhulni, de még roppanós marad. Végül adjuk hozzá a brokkolit és az articsókát is. Sózzuk, borsozzuk és forgassuk át a forró olíva olajon. Tálaljuk a mozzarellás csirkemell mellé a pirított zöldségeket.

 

Legújabb receptjeink