Gránátalmás, narancsos mascarpone torta

Hozzávalók:

3 x250 g Szarvasi Mascarpone 250 g cukor 1 csomag (215 g) zabkeksz 2 ek. vaj 1 db narancs 3 db tojás 1 db gránátalma 1 csomag piros gyümölcskocsonya 1 csipet só
Mascarpone

Elkészítés:

  • A kekszet daráljuk le, majd 2 ek olvadt vajjal jól keverjük össze. Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Nyomkodjuk le az aljára a kekszes darát.
  • A mascarponét verjük fel kissé, majd keverjük hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját és a csipet sót. Ezután egyenként keverjük el benne a tojásokat. Öntsük a kekszes alapra.
  • Tegyük 170 C-ra előmelegített sütőbe és süssük kb. 40-45 percig.
  • Miután kivettük, hűtsük le kissé. Szedjük közben ki a gránátalma magjait. A narancsot pucoljuk meg teljesen és szeleteljük fel. Tegyük a gyümölcsöket a torta tetejére. Készítsük el a gyümölcskocsonyát a csomagolásán leírtak szerint. Hagyjuk hűlni, majd ha már elég sűrű, akkor öntsük a torta tetejére. Hűtsük ki a tortát, majd tálaljuk.

 

Legújabb receptjeink