Cukkíni krémleves mascarponéval

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Mascarpone 1 kg fiatal cukkíni 800 ml húsleves, vagy zöldségleves (kockából is lehet) 1 közepes hagyma 2 gerezd fokhagyma 40 g parmezán sajt 10 bazsalikom levél 1 kis csokor petrezselyem zöld 1 ek vaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A cukkínit mossuk meg, távolítsuk el a végeit és daraboljuk fel. A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.
  • Forrósítsunk fel vajat egy lábosban. Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a cukkínit, majd öntsük fel forró húslevessel. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük kb. 25 percig.
  • Mielőtt pürésítenénk, vegyünk ki belőle néhány darab cukkínit, így a krémes levesben cukkíni darabok is lesznek az izgalmasabb textúra érdekében.
  • Tegyük a levesbe a megmosott bazsalikom és petrezselyem leveleket. Pürésítsük egy botmixerrel, majd keverjük a forró levesbe a mascarponét és a parmezán sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor osszuk el a tányérokban a korábban kivett cukkíni darabokat. Tálalhatjuk forrón, langyosan, de akár hidegen is.

 

 

Legújabb receptjeink