Csúsztatott palacsinta torta tiramisu töltelékkel

Hozzávalók:

Palacsinta:
4 db tojás 500 ml tej 60 g cukor 300 g liszt 3 ek olvadt vaj
Töltelék:
250 g Szarvasi Mascarpone 3 db tojás 1 csésze eszpresszó 4 ek cukor pár ek cukrozott kakaópor
Mascarpone

Elkészítés:

  • Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval.  A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
  • Készítsük el a tölteléket is. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét és a rövid eszpresszót. Verjük fel külön a fehérjét is és keverjük hozzá a mascarponés töltelékhez. Tegyük hűtőbe, akár pár órára is.
  • Kezdjük el sütni a vastag palacsintákat palacsintasütőben kevés olajon, vagy margarinon. Csak az egyik oldalukat süssük meg. Tegyük a megsült palacsintát egy tálra a sült felével lefelé. A tetejét szórjuk meg cukros kakaóporral és kenjük meg a kávés mascarpone krémmel. Ugyanígy folytassuk a torta összeállítását, amíg tart a tészta és a töltelék. A legfelső palacsintát fordítva helyezzük az előzőre, azaz a sült feléve fölfelé. Olvadt csokoládéval öntsük le a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára.

 

 

Legújabb receptjeink