Csokitorta mascarponével és krémlikőrrel

Hozzávalók:

A krémhez:
1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 200 g zsíros tejszín 150 ml Baileys, vagy más krémlikőr 2 ek. cukor pár kocka csoki a díszítéshez
A tésztához:
200 g vaj, vagy kókuszolaj 80 ml forró víz 3 ek. kakaópor 3 tojás 200 g cukor 200 g liszt 1 tk. sütőpor csipet só
Mascarpone

Elkészítés:

  • A kakaóport keverjük jól el a forró vízben. Majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, vagy kókuszolajat. Keverjük egy habverővel jó simára. Keverjük hozzá egyenként a tojásokat is.
  • Ezután keverjük hozzá jó simára a leszitált lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  • Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Ha kivettük, hagyjuk hűlni.
  • Ha már hűlt valamelyest, akkor vágjuk 4 egyforma csíkra. Majd mindegyik csíkot vágjuk úgy félbe, hogy fele olyan vastag legyen a tészta. Így 8 egyforma lapot kapunk.
  • Egy habverővel verjük fel a hideg mascarponét a tejszínnel, 1 dl krémlikőrrel és cukorral.
  • Fektessünk le egy lapot egy tálcára, vagy tálra. Locsoljuk meg egy kis krémlikőrrel, majd kenjük meg a krémmel (annyi krémet használjunk, hogy elég legyen mind a 8 rétegre.) Folytassuk ezt összesen 4 tortalappal. Készítsünk ugyanígy egy másik tortát is. Tegyük hűtőbe pár órát. Tálalás előtt reszeljük meg tejcsokival, vagy étcsokival.

 

 

Legújabb receptjeink