Csirkemell tekercs ricottával és aszalt paradicsommal töltve

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 2 db nagyobb csirkemell filé 150 g nyers sonka szelet 6-8 db aszalt paradicsom 1 marék bébi spenót só, bors saláta a tálaláshoz
Ricotta

Elkészítés:

  • A csirkemell filéket nyissuk szét egy éles késsel. Klopfoljuk ki enyhén, hogy szép, könnyen kezelhető formája legyen. Sózzuk és enyhén borsozzuk mindkét oldalát.
  • A ricottát keverjük össze az apróra vágott aszalt paradicsommal és a szintén apróra vágott bébi spenóttal. Sózzuk, borsozzuk. (Ha az aszalt paradicsom nem olajban van eltéve, hanem csak szárazon, akkor előtte áztassuk be fél órára legalább langyos vízbe.)
  • Felezzük meg a tölteléket és nyomkodjuk el jól a csirkemell filéken úgy, hogy a hús széleitől legyen 1 cm kb, ahová nem teszünk tölteléket. Itt hajtsuk be, majd szépen tekerjük föl jó szorosan a szokásos módon mindkét csirkemellet.
  • Ezután tekerjük be őket szép vékonyra szelt nyers sonkával, vagy baconnel.  Majd csomagoljuk be mindkét filét szorosan alufóliába.
  • Melegítsük elő a sütőt 170C-ra, majd öntsünk egy mélyebb sütőtálba kb. 2 cm-nyi forró vizet. Ebbe a vízfürdőbe helyezzük az alufóliába tekert csirkemelleket. Így gőzben süssük 25-30 percig.
  • Miután kivettük, vegyük ki a fóliából őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk föl egy kis olajat és ebben süssük alaposan körbe a hústekercseket. Ha kész, tegyük félre 4-5 percig pihenni, majd szeleteljük fel őket. Tálaljuk zöld salátával, vagy más kedvenc köretünkkel.

 

Legújabb receptjeink