Áfonyás-ricottás süti

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 140 g liszt 1 tasak sütőpor 190 g cukor 250 ml tej 1 ek. vanília aroma 150 g vegyes erdei bogyós gyümölcs 100 g kék áfonya 1 citrom héja 120 g olvasztott vaj
Ricotta

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra.
  • Keverjük össze a lisztet a cukorral, csipet sóval és a sütőporral. Majd keverjük hozzá a tejet, ricottát,a lereszelt citromhéjat, a vanília aromát és az olvasztott vajat.
  • Egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, majd szórjuk bele a vegyes gyümölcsöt. Öntsük rá a masszát, majd a tetején oszlassuk el az áfonyát. Szórjuk meg kissé cukorral.
  • Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 35-40 percig, míg szép aranybarna nem lesz a teteje és középen is megsült. Ha kész, vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk akár már melegen is egy kis vanília jégkrémmel.

Legújabb receptjeink