Áfonyás piskóta tekercs

Hozzávalók:

250 g Laktózmentes Szarvasi Mascarpone 250 g áfonya 3 ek. cukor 1 ek. meleg víz 80 g liszt 1 tasak vaníliás cukor 70 g cukor 3 db tojás
Laktózmentes Mascarpone

Elkészítés:

    • Az áfonyát mossuk meg, majd kb. a harmadát törjük össze egy villával és szórjuk meg 2 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a többi áfonyát néhány szem kivételével (amely majd később a tálaláshoz kell), majd keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe macerálódni (akár órákra is, ha van időnk).
    • Készítsük el a piskótát. A tojásokat verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd adjunk hozzá egy evőkanál meleg vizet és keverjük el. Végül szitáljuk bele a lisztet.
    • Egy kb. 24x32 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre öntsük rá a piskótatésztát. Tegyük 190C-ra előmelegített sütőbe és kb. 12 perc alatt süssük készre.
    • Egy sütőpapírt helyezzünk a pultra és szórjuk meg 1-2 ek kristálycukorral. Ha kész a piskóta, erre fordítsuk rá a tetejével lefelé. Hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Majd vegyük le róla a most felül lévő eredeti sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk le a széleit.
    • Közben keverjük össze a mascarponét a hűtőből kivett cukros áfonyával. Ezt a krémet kenjük a piskótára úgy, hogy a szélei szabadon maradjanak, majd jó szorosan tekerjük föl a sütőpapír segítségével.
    • Tegyük hűtőbe pár órát, majd szeletelve tálaljuk. Díszítsük pár szem friss áfonyával és szórjuk meg porcukorral.

 

Legújabb receptjeink