Mennyiség oldalanként:
A hideg vajat és a (lehetőleg hideg) lisztet gyorsan gyúrjuk össze egy tojással és pici jéghideg vízzel. Minél gyorsabban dolgozunk, annál kevésbé melegszik fel a tészta, így lesz finom omlós.
A csirkehúst tépkedjük nagyobb darabokra. A szőlőt szedjük le a fürtről és mossuk meg. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk vékony szeletekre.
A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
Keverjük ki a ricottát a baracklekvárral, narancshéjjal és porcukorral. Tegyük hűtőbe felhasználásig. A cukorból és a vízből főzzünk egy szirupot.
Az almák magházát vájjuk ki. Helyezzük őket egy kis sütőtálba. Locsoljuk rájuk a bort, tegyük a borba a cukrot, vajat és a fűszereket.
Csippentsük le a kocsányos végét a datolyáknak, majd szedjük ki a magjait. A mascarponét keverjük össze a narancshéjjal és a dióval.
Verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a citromhéjat. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a keményítőt és az instant élesztőt. Keverjük jól össze.
Keverjük össze a ricottát a tejjel, joghurttal, cukorral, tojással és a folyékonnyá olvasztott vajjal. Szórjuk meg 1-2 csipet sóval és keverjük el benne a narancs lereszelt héját. Ezután keverjük hozzá a leszitált lisztet és a sütőport.
A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel a cukorral, majd alaposan keverjük el a mascarponéval. Verjük fel a fehérjét is és keverjük a mascarponés masszához.
A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. Verjük fel a tojássárgákat a cukorral szép krémesre. Majd verjük fel a fehérjét is és óvatosan keverjük hozzá.
A bagetteket vágjuk félbe. Osszuk el köztük a paradicsomos babot. Helyezzük rá a felszeletelt grillezett gombát. Ezt fedjük le a sajttal, majd tegyük 200 C-os sütőbe és olvasszuk rá a sajtot.
A ciabattát vágjuk ketté. Majd nyissuk szét mindkét darabot. Tegyük beléjük a rántott karajszeleteket, majd helyezzük a húsra a mozzarella szeleteket.
Vágjuk félbe a croissant-t, majd helyezzük rá a kolbász karikákat. Erre tegyük a mozzarella szeleteket, majd forró sütőben olvasszuk rá a sajtot. Közben süssünk 4 db fürjtojásból tükörtojást.
A zöldségeket vágjuk hosszában szeletekre, majd sózzuk be őket. Hagyjuk így állni őket fél órát. A padlizsánból csavarjuk ki a csípős levét, a cukkinit szárítgassuk le papírtörlővel.