Mennyiség oldalanként:
A spagettit lobogó, sós vízben főzzük meg.
A paprikát vágjuk csíkokra, a cukkínit hasábokra. A lilahagymát vékony cikkekre. Szórjuk meg a fűszerkeverék nagyobb részével és egy kis olíva olajjal.
A sajt szeleteket vágjuk ketté, hogy 4 db vékonyabb sajtszeletet kapjunk. A 4 kenyérszelet mindegyikének egyik felét kenjük meg vékonyan vajjal. A nem vajas felükre tegyük a sajtot és 1-1 szép szelet Pármai sonkát. Tegyük össze őket és egy szendvicssütőben süssünk belőlük melegszendvicset.
A bulgurt kissé pirítsuk meg olíva olajban, majd lobogó, sós vízben főzzük készre. Ha kész, tegyük ki egy tányérra, hogy hűljön.
A bacont forró serpenyőben süssük ropogósra. Majd tegyük félre kicsit hűlni. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a kockára vágott szendvics kenyeret.
A bulgurt főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint.
Ha konzerv borsót használunk,akkor szűrjük le,ha fagyasztottat,akkor engedjük ki és 2 perc alatt főzzük meg sós vízben,majd hűtsük le hideg vízben.
A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A lencsét alaposan mossuk át.
A hagymát a fokhagymával együtt kissé pároljuk meg olíva olajon. Ezalatt hámozzuk meg a répát és kockázzuk fel. Vágjuk kb. 0,5 cm vastag szeletekre a zellerszárat. Adjuk őket a hagymához és pirítsuk együtt velük 4-5 percig, időnként megkeverve.
Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.
A tészta alapanyagait gyorsan gyúrjuk össze, majd egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki néhány milliméter vastagságúra. Hajtsuk fel a nyújtófára és ennek segítségével helyezzük egy gyümölcstorta formába. A kilógó széleit tépkedjük le, de tegyük félre, hátha szükség lesz rá az esetleg megrepedt tésztát pótolni. Tegyük hűtőbe kb. fél órára, vagy akár 1-2 napra is.